Cauți un termoșemineu? Felicitări: e cel mai bun moment din an să faci această achiziție! Un astfel de șemineu va contribui la confortul termic al locuinței tale și va aduce un plus de valoare întregii amenajări. Există o singură condiție: să faci alegerea în cunoștință de cauză și să te asiguri că achiziția răspunde la toate nevoile tale.

 

Ca să alegi un produs potrivit, e nevoie să ții cont de mai mulți factori, mai ales atunci când cumperi online și nu ai lângă tine un consultant. Află totul despre un termosemineu Seminee-Expert.

 

 

Dimensiunea spațiului de încălzit și puterea unui termoșemineu

 

Înainte de a comanda un șemineu, este absolut necesar să măsori suprafața fiecărui spațiu ce se dorește a fi încălzit. Acest spațiu poate să includă atât zona unde va fi amplasat șemineul cât și alte încăperi, dacă și ele trebuie să fie încălzite prin intermediul lui. Așadar, ca prim pas, trebuie să calculezi necesarul de energie, respectiv să cunoști nevoile de încălzire.

 

În calculul necesarului de încălzire, va trebui să ții cont de climatul specific zonei, de gradul de izolare termică a casei, orientarea construcției, de numărul de ferestre și chiar de înălțimea tavanului. De regulă, specialiștii recomandă să optezi pentru o capacitate ușor mai mare decât minimul. Astfel, în cazul temperaturilor neobișnuit de joase sau în situații extreme, vei asigura necesarul.

 

 

Tipul de combustibil utilizat de șemineu și costurile de întreținere

 

O a doua alegere esențială este tipul de combustibil utilizat de tipul de șemineu ales. Acest criteriu va influența costurile de întreținere, dar și eficiența termoșemineului, respectiv opțiunile tale în materie de modele. Poți opta pentru un model pe bază de lemn. Lemnul este, totuși, o sursă de energie regenerabilă și accesibilă în România. Dezavantajul este că vei avea nevoie de un spațiu de stocare și de manipulare a lemnului. O altă opțiune sunt peleții, care produc mai puține emisii decât lemnul și au o eficiență ridicată. Dezvantajul este că vei avea nevoie de mari cantități de peleți, deci – de asemenea – ai nevoie de un spațiu dedicat depozitării. Gazul natural și electricitatea sunt celelalte opțiuni care îți pot genera un nivel mai mare de confort.

 

 

Randamentul energetic, criteriul care te ajută să economisești

 

Neaparat, ia în considerare acest criteriu, înainte să faci achiziția, fie că e online, fie că e offline. Ca să verifici randamentul energetic, poți să consulți valorile de eficiență termică declarată (ETA) ale șemineului, un indicator al procentului de energie din combustibil care va fi convertit în căldură. Dacă alegi un șemineu pe bază de lemn sau peleți, este extrem de important să verifici dacă au eficiență ridicată în arderea gazelor. Pe piață există termoșeminee cu sisteme de recuperare a căldurii integrate: chiar dacă sunt mai scumpe, îți vei amortiza rapid investiția, pentru că au un randament termic mult mai bun decât cele fără astfel de sisteme. Mai sunt și tehnologii smart de control, ce – automat – reglează temperatura de ardere. Sunt recomandate!

Seminee-expert.ro, alegerea nr. 1 a celor ce caută șeminee rustice sau termoșeminee

 

În oferta de produse a celor de la Seminee-expert.ro se regăsesc toate tipurile de șeminee. Începând de la seminee rustice: https://www.seminee-expert.ro/seminee-rustice/, și până la șeminee în stil scandinav, vei găsi o multitudine de modele, pentru toate gusturile. Calitatea fiecărui produs din oferta Seminee-expert.ro este peste medie: focarele sunt de ultimă generație, caracteristicile de top și funcționalitatea avansată.