Energia reciclata devine un subiect din ce in cel mai popular ca urmare a  incalzirii globale si cresterea costurilor de energie .Oamenii incearca sa gaseasca modalitati de a reduce costurile de energie . Cele mai multe eforturi pe aceasta scara se concentreza pe reciclarea energiei ,pe transformarea irosita de caldura (caldura și energie de co-generare combinata) sau energie mecanica (tehnologii de franare regenerabile) in energie electrica si au vedere potentialul mai mare pentru a recicla energie electrica pierduta

Case eficiente energetic sunt o modalitate foarte buna de a reduce impactul aspura cresterii preturilor combustibililor la nivel mondial. Oamenii sunt acum nevoiti sa-si petreaca o proportie mai mare din bugetele lor lunare pe facturile de energie. Nu a existat niciodata un moment mai important pentru a efectua lucrări de economisire a energiei.

In 2008, dupa nenumarate cresteri ale pretului energiei, oamenii sunt de acord ca in cele din urma incep sa realizeze ca economia de energie este un lucru benefic pentru contul lor bancar, si totodata pentru conservarea mediului înconjurator.

O familie cheltuie in medie, aproximativ 10 % din venitul lor anual pe facturile de energie pentru acasa. Cu ajutorul unui simplu calcul, de multe ori trecute cu vederea, tehnicile pentru facturile anuale de energie pot fi reduse cu aproximativ 75 %. Următoarele cinci măsuri “low-cost de economisire a energiei oferă unele dintre cele mai bune și cele mai multe solutii rentabile pentru aceasta problema, cu perioade de amortizare relativ scurt:

  1. Audit Energetic- usor de realizat si util pentru a identifica domeniile de imbunatatire pentru acasa. Se concentreze pe partiile cu cea mai scazuta eficienta energetica, cum ar fi: mansarde neizolate, ferestre cu geamuri simple, seminee deschise.

Ce este de fapt un audit energetic?

Consultantul de eficienta energetica examineaza si analizeaza acuratetea tuturor facturilor la energie de-a lungul ultimilor doi ani, la economia ratelor , precum si analizeaza eficienta energetica a structurilor de construcție, plus toate echipamentele consumatoare de energie in interior, impreună cu toate practicile consumatoare de energie.

Consultantul pregateste apoi un raport cuprinzator de audit energetic, care face un proiectat personalizat( recomandari punct cu punct pentru toate Imbunatatirile eficiente energetic pentru a asigura facturi mai mici de energie).Ing.Dobrea Cristian care detine certificat energetic Braila , si certificat energetic Galati care a realizat peste 1500 de certificate energetice in Romania este de parere ca acest certificat este principalul factor care trebuie luat in seama atunci cand vrem sa economisim energie.

  1. Imbunatatiri care includ : izolatie mansarda, izolarea pereților, geamuri duble / triple.
  2. Solutii de sisteme de incalzire – includ programatori de reglare, robinete termostatice de montaj (TRV) si termostate de coborare.
  3. Produsele de economisire a energiei unde putem include: becuri de economisire a energiei si aparate de uz casnic, cum ar fi uscatoarele de rufe, frigider / congelatoare.

Aceste solutii simple de economisire a energiei sunt ieftine si usor de implementat si, spre deosebire de alte solutii mai costisitoare, cum ar fi energia solara, nu necesita investitii masive. Ele pot genera rapid reduceri semnificative la facturile anuale de energie in acelasi timp pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.