1. Procedeul de ştergere se face dinspre faţă spre spate: mişcarea inversă, va împrăştia bacteriile din zona anală, înspre cea genitală. Veţi risca o infecţie de toată “urâţenia”.

2. Mare atenţie la ce hârtie igienică folosiţi: aici mă refer atât la textură, ca să nu vă răniți, cât şi la provenienţă. Evitaţi hârtiile din toaletele publice sau care sunt depozitate insalubru. Purtaţi cu voi şerveţele nazale sau şerveţele intime.

3. Protect your cookie !!! Sloganul lui Jarmaine de pe YouTube, care poartă atâta adevăr. Folosiţi metodele de protecţie împotriva BTS’urilor. Nimeni şi nimic nu ar trebui să vă ţină departe de prezervative. Nici un “dacă mă iubeşti”, “pisi, dar doar cu tine fac sex”, sau “pisi, nu sunt bolnav”. Asta bineînţeles, în cazul în care nu aveţi o relaţie stabilă, în care sunteţi siguri unul de celălalt.

4. Fiţi atente la schimbările lui Fofo: orice modificare de miros, secreţie, mâncărimi, dureri la urinare/act sexual etc, poate fi semnul unei boli. Apelaţi la un medic ginecolog. Chiar dacă sunteţi tinere şi vă este ruşine.

Trăim în nişte timpuri în care boli grave sunt depistate la vârste din ce în ce mai fragede. De asemenea, anumite boli (sifilis şi herpes) devin imune la tratamentele clasice. Orice întârziere poate avea consecinţe grave. Treceţi peste orice sentiment de ruşine sau jenă !!!

5. BTS’urile se pot lua de oriunde: în primul rând, consider că denumirea de Boli cu Transmitere Sexuală este greşită. Există anumite afecţiuni, care se pot lua de la piscină, de pe o toaletă infectată, sau folosirea unor produse în comun. Boli apar şi la tratamentul cu antibiotice sau pe bază de stres. De aceea, trebuie acordată mare atenţie acestor aspecte.

6. Păstraţi o legătură deschisă cu un adult: aici mă refer la fetele care încă nu sunt pe picioarele lor şi pentru o vizită la ginecolog au nevoie de un adult (ce tâmpenie de altfel). Vorbiţi deschis despre orice neplăcere care o sesizaţi la Fofo şi apelaţi la ajutor. Nici un părinte nu ar vrea să îşi ştie copila bolnavă, din cauza unei probleme de comunicare.

Tot ceea ce am enunţat mai sus, sunt chestii care pot apărea în viaţa oricărei persoane de sex feminin. Asta nu înseamnă că eşti femeie de moravuri uşoare.

Vă vine să credeţi că am avut colege de liceu care nu se epilau pentru că nu le lăsa mama?!? Vă vine să credeţi că sunt persoane care cred că epilatul este semn că sari din biligonguţă în biligonguţă ?!?

Şi sunt atâtea exemple şi concepţii medievale. Toate legate de o zonă anatomică a femeii, care este atât de importantă. Şi o zonă pentru care nu îţi permiţi să faci concesii. Bolile genitale grave se tratează din ce în ce mai greu.

Astea fiind zise, acesta a fost articolul despre igiena intima. Aș aprecia să nu vă crizați aiurea (cu tot respectul) pentru că nu are rost.

Sunt curioasă ce obiceiuri aveți când vine vorba de igina intima, ce faceți sau nu, pentru a vă păstra sănătatea și prospețimea lui Fofo.