Camera foto a telefonului este una dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia și poate fi dificil să o păstrați protejată. Dar nu vă faceți griji! Avem câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să începeți.

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă asigurați că aveți un protector de ecran pe telefon. Acest lucru va ajuta la protejarea obiectivului de orice zgârieturi sau particule de praf care ar putea intra în el în timp ce se află în buzunar sau în poșetă. Dacă nu aveți deja un protector de ecran pe telefon, vă recomandăm să vă procurați unul imediat.

Apoi, luați în considerare posibilitatea de a obține huse telefoane care să aibă un suport încorporat, astfel încât, atunci când vă uitați la videoclipuri sau citiți articole pe Instagram, să vă fie ușor să sprijiniți telefonul de ceva și să vă uitați confortabil, fără să vă faceți griji că îl veți scăpa sau că va cădea pe față.

Aveți grijă când curățați obiectivul telefonului; nu folosiți produse chimice sau detergenți abrazivi, deoarece pot zgâria sau deteriora sticla.

Dacă aveți de gând să vă folosiți telefonul în condiții de căldură sau de frig extrem, păstrați-i carcasa închisă cât mai mult posibil, astfel încât să nu pătrundă umezeala în interior și să nu poată deteriora componentele interne (aceasta include scăparea în apă).

Protecția de ecran pe care o alegeți pentru telefonul dvs. poate avea un impact mare asupra performanțelor camerei. La urma urmei, o cameră foto bună este cea care vă menține conectat cu prietenii și familia, vă ajută să surprindeți amintiri și vă permite să împărtășiți aceste amintiri cu lumea.

Așadar, cum găsești cea mai bună protecție pentru ecran?

Există mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați o protecție pentru ecran:

1) Cât de multă protecție oferă? Vreți ceva care să vă protejeze ecranul de zgârieturi și lovituri, dar asigurați-vă, de asemenea, că nu interferează cu claritatea afișajului.

2) Cât de ușor este de aplicat? Nu vreți să petreceți ore întregi încercând să vă dați seama cum să o puneți!

Camera foto a telefonului dvs. este una dintre cele mai valoroase caracteristici ale acestuia. Vă permite să împărtășiți momente și amintiri cu prietenii și familia și vă permite să surprindeți viața în toată splendoarea ei. Dar, dacă nu sunteți atent, camera smartphone-ului dvs. poate fi deteriorată de uzura zilnică. Iată câteva sfaturi pentru a proteja camera telefonului dvs:

Nu atingeți camera cu mâna

Poate părea un sfat evident, dar este cu adevărat important să vă țineți mâinile departe de camera telefonului dvs. cât mai mult posibil. Dacă faceți fotografii noaptea sau în condiții de lumină slabă, asigurați-vă că nu atingeți obiectivul cu degetele sau cu alte obiecte care l-ar putea zgâria. Același lucru este valabil și în cazul în care vă aflați într-un mediu prăfuit – țineți degetele departe de acolo! De asemenea, nu uitați că este posibil ca murdăria de pe mâini sau de pe degete să ajungă pe obiectiv atunci când faceți fotografii, așa că asigurați-vă că ați curățat orice amprentă înainte de a face fotografii.

Dacă doriți să vă protejați camera foto de pe spatele telefonului, va trebui să respectați și alte câteva reguli simple.

Prima regulă este: nu o puneți în buzunar. Chiar dacă purtați pantaloni largi, există posibilitatea să vă aplecați sau să vă așezați și să vă deteriorați camera.

A doua regulă este: nu o puneți în niciun alt tip de geantă. Din nou, chiar dacă geanta este ușor căptușită, există riscul ca aceasta să fie zdruncinată și deteriorată atunci când nu vă uitați la ea.

Puteți încerca, de asemenea, să folosiți huse telefoane concepute special pentru protejarea telefoanelor cu camere foto pe spate – dar aceasta nu este o opțiune pentru toată lumea, deoarece aceste huse tind să fie voluminoase și scumpe.