Pisica dumneavoastră este unul dintre cei mai apropiați și mai de încredere tovarăși ai dumneavoastră. Timpul pe care îl petreceți cu ea nu ar trebui să fie plin de anxietate în legătură cu dieta lor. Atunci când alegeți cea mai bună hrană pentru prietenul dumneavoastră felin, trebuie să luați în considerare mai multe lucruri. Există o mulțime de mărci și tipuri diferite de hrană pentru pisici pe piață. Fiecare dintre ele are propriul set de beneficii și dezavantaje. Nevoile pisicii dumneavoastră ca individ vor determina ce tip de hrană este potrivit pentru ea. Când vine vorba de alegerea celei mai bune hrană pentru pisici, există câteva puncte cheie la care trebuie să vă gândiți înainte de a lua o decizie finală. Nu vreți să descoperiți după ce ați cumpărat-o că nu este ceea ce au nevoie în acest moment al vieții lor sau invers. Poate fi complicat să cunoști toate aspectele legate de diferitele alimente, dar noi le-am defalcat pentru tine în acest articol.

Ce trebuie să căutați la o hrană bună pentru pisici

Aceștia sunt cei mai importanți factori atunci când alegeți o hrană pisici. Dacă oricare dintre aceste elemente se află mai jos pe listă decât ar trebui să fie, acest lucru ar putea indica o hrană de calitate inferioară.

– Proteine – Pentru a menține un organism sănătos, dieta pisicii dumneavoastră trebuie să fie bogată în proteine. Acest lucru este valabil în special pentru pisicuțele de până la 12 luni, care au nevoie de o dietă bogată în proteine pentru a le ajuta să crească și să se dezvolte corespunzător. Pisicile sunt carnivore obligate, ceea ce înseamnă că organismul lor este conceput pentru a-și obține proteinele din carne. Aceasta este ceea ce le diferențiază de oameni, care își pot obține proteinele din consumul unei varietăți de surse diferite.

– Carbohidrați – În timp ce dieta pisicii dumneavoastră ar trebui să conțină un procent ridicat de proteine, aceasta are nevoie și de un anumit procent de carbohidrați. Acest lucru se datorează faptului că pisicile metabolizează proteinele și carbohidrații folosind enzime diferite. Dacă dieta lor este prea bogată în proteine, vor sfârși prin a consuma toate enzimele de care au nevoie pentru a le digera. Acest lucru poate duce la deficiențe de nutrienți și la creșterea în greutate, deoarece pisica nu poate digera hrana pe care o mănâncă. O bună regulă de bază atunci când alegeți o hrană pentru pisici este să vă asigurați că aceasta are aproximativ 10% carbohidrați.

– Grăsimi – Este obișnuit ca oamenii să creadă că o dietă bogată în proteine înseamnă că este și bogată în grăsimi. Acest lucru nu este cazul. Pisicile au nevoie de un anumit procent de grăsimi în dieta lor pentru a se menține sănătoase, dar o cantitate prea mare va cauza probleme grave de sănătate. În mod ideal, hrana pisicii dumneavoastră ar trebui să aibă aproximativ 10% grăsimi. Și, la fel ca în cazul carbohidraților, un procent ridicat de proteine în dietă poate provoca o acumulare de grăsime în ficat și în alte organe. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv la insuficiență hepatică.

Ingredient ridicat

Care este primul lucru pe care îl observați la lista de ingrediente a unei mâncăruri pentru pisici? Acesta este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți o hrană pentru pisici. În mod ideal, veți dori să vedeți o varietate de nume pe care le recunoașteți ca fiind alimente reale. Pisicile sunt carnivore, deci au nevoie de carne în dieta lor. În mod ideal, veți vedea unul sau mai multe dintre următoarele ca fiind sus în lista de ingrediente: Pui, curcan, rață, pește și somon. În mod ideal, veți vedea, de asemenea, unele dintre aceste cereale în lista de ingrediente: Orez brun, orz și ovăz. De asemenea, veți dori să vă asigurați că nu există alimente în lista de ingrediente care nu ar trebui să fie acolo. Acestea includ lucruri precum porumbul, care este adesea folosit ca umplutură în alimentele de calitate inferioară. Porumbul nu este dăunător pentru pisica dumneavoastră, dar nici nu are multe beneficii nutriționale. Dacă o cantitate mare din ingrediente este porumb, acesta poate fi un semn al unei alimente de calitate scăzută.

Concluzie

Alegerea celei mai bune hrană pentru pisici este o decizie importantă și există destul de mulți factori de luat în considerare. Cea mai bună hrană pentru pisici va fi bogată în proteine, va avea un conținut scăzut de carbohidrați, va conține o cantitate sănătoasă de grăsimi și va avea ca ingrediente principale alimente reale. De asemenea, trebuie să luați în considerare vârsta, sănătatea și stilul de viață al pisicii dumneavoastră atunci când alegeți o hrană. Odată ce ați ales o hrană pentru pisici, este important să vă țineți de ea pentru a vă asigura că pisica dumneavoastră primește cantitatea potrivită de nutrienți. Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul www.pawsmag.ro