În calitate de stăpân al unui câine, indiferent de rasa acestuia, cu siguranță îți dorești să-i oferi animalului cea mai bună alimentație datorită căreia blănosul să aibă parte de o viață sănătoasă. În acest sens, o variantă pe care o ai la dispoziție este să optezi pentru conserve câini.

Din rândurile de mai jos poți afla detalii despre avantajele hranei umede, cum să o folosești, dar și care sunt motivele pentru care este o variantă eficientă pentru animalul tău de companie! Iată aici cele mai importante informații despre conserve caini NovaFood.

Conserve câini – hrana umedă, mereu pe placul necuvântătoarelor!

Hrana umedă se regăsește astăzi pe piață fie sub formă de conserve, fie sub formă de plicuri, reprezentând o combinație de carne de pui, de pește ori de vită cu legume sau alte ingrediente. Despre mâncarea umedă este bine să știi că este diferită de cea uscată atât prin aromă, cât și prin textură, fiind extrem de apetisantă pentru câinii sănătoși, dar și pentru cei care suferă de diferite afecțiuni. Mai mult, o poți utiliza drept hrană de bază ori ca un element complementar pentru bobițele uscate.

Cum să oferi corect câinelui tău hrană umedă?

Atunci când investești în hrană umedă, este bine să ai în vedere faptul că aceasta îndeplinește toate condițiile nutriționale de care are nevoie prietenul tău necuvântător. Important este să știi, însă, cum să o oferi corect animalului, iar în acest sens ai mai multe variante la dispoziție:

  • ca hrană de bază – hrana umedă poate reprezenta hrana de bază pentru câinele tău, îndeosebi atunci când animalul este foarte mic și încă nu are dantura suficient de bine dezvoltată pentru a putea mesteca boabe sau atunci când animalul se confruntă cu probleme în a accepta hrana uscată. De asemenea, plicurile și conservele sunt ideale pentru câinii seniori;
  • ca supliment – dacă prietenul tău necuvântător este mofturos și nu acceptă să mănânce bobițe uscate simple, îi poți combina hrana uscată cu cea umedă pentru o perioadă. Treptat, începe să scoți din alimentația zilnică hrana umedă, aceasta fiind o variantă practică prin care îți înveți câinele să se obișnuiască doar cu boabele uscate;
  • ca topping – dacă este necesar, adaugă deasupra bobițelor uscate doar 1 – 2 linguri de hrană umedă. Astfel, oferi mâncării uscate un plus de gust și de aroma, iar câinele tău va mânca mereu cu poftă.

Care sunt avantajele de care se bucură câinele tău când îi oferi hrană umedă?

Lista de beneficii de care are parte câinele atunci când îi oferi hrană umedă este una destul de însemnată. Printre principalele elemente pe care e bine să le iei în considerare se numără:

  • hrana umedă este hidratantă – datorită texturii sale, mâncarea umedă este excelentă pentru câinele tău, mai ales dacă acesta nu consumă zilnic o cantitate suficientă de apă, care să îl hidrateze. Este vorba despre o metodă practică, prin care eviți deshidratarea;
  • mâncarea umedă, ideală pentru câinii cu probleme dentare – plicurile și conservele sunt recomandate mai ales pentru câinii care se confruntă cu probleme în a mesteca hrana umedă. Dacă și animalul tău se află în această categorie, este bine să știi că plicurile și conservele îl ajută să mestece ușor, dar și să-și păstreze dantura curată și să aibă o respirație proaspătă;
  • cantitatea optimă de nutrienți – din punct de vedere nutrițional, mâncarea umedă conține toate ingredientele de care câinele tău are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

NovaFood.ro îți pune la dispoziție online o varietate de produse excelente pentru animalul tău de companie! Direct de pe internet poți comanda mancare pentru caini de aici, precum boabe uscate, conserve, dar și hrana ideală pentru pisica ta ori pentru păsările pe care le iubești atât de mult!

Date de contact:

Telefon: 0724239215

Email: office@novafood.ro