Ai nevoie de hidroizolații acoperișuri bune, astfel încât să îți protejezi locuința sau spațiul comercial de infiltrațiile de apă atât de periculoase? Înseamnă că trebuie să fii la curent cu produsele pe care le găsești pe piață, pentru a putea lua cea mai bună decizie în acest sens.

Din fericire, gama de hidroizolatii acoperisuri Milucon s-a diversificat destul de mult în ultimii ani, ceea ce îți permite să te orientezi către un produs excelent, care să se plieze pe nevoile tale foarte bine!

Hidroizolații acoperișuri – de ce sunt atât de necesare unei construcții?

Pentru început, este bine să ai în vedere faptul că hidroizolațiile  reprezintă materiale pe care le poți utiliza pentru a preveni infiltrațiile de apă, indiferent de anotimp. Mai mult, ia în considerare că și subsolurile, terasele necirculabile sau pisicinele trebuie izolate, acestea fiind spații expuse precipipațiilor ori apei provenite din pânza freatică.

De regulă, este recomandat să te ocupi de aplicarea hidroizolației potrivite încă din stadiul de ridicare a unui imobil, pentru că în această etapă îți este mai ușor să încorporezi materialele în structura clădirii, fie că este vorba despre o locuință personală sau un spațiu pe care urmează să îl folosești în alte scopuri.

Membrane bituminoase

Membranele bituminoase sunt unele dintre cele mai populare materiale hidroizolante pe care le ai la dispoziție și pe care le poți folosi cu încredere pentru a-ți proteja acoperișul, dar și interiorul imobilului. Flexibile, simplu de aplicat prin tehnica lipirii la cald, aceste membrane sunt realizate dintr-un amestec de bitum distilat cu armătură de sticlă ori din poliester. Pe piață găsești produsele sub formă de rulouri, fiind simplu de manevrat în timpul montajului.

Un alt aspect important, pe care e bine să-l cunoști despre membranele bituminoase e că le poți utiliza pentru acoperișuri, pentru terase, dar și pentru piscine ori pentru subsoluri.

Membrane din PVC

Membranele din PVC se numără și ele printre hidroizolațiile spre care te poți orienta pentru a preveni infiltrația de apă. Durata de viață a acestor produse este de aproximativ 30 de ani. Ai grijă, însă: indicat este să folosești și o bază de întărire atunci când optezi pentru membranele din PVC. De regulă, baza este realizată dintr-un mix de plasă de poliester și fibră de sticlă și are rolul de a susține foarte bine hidroizolația.

Membrane lichide

Dacă îți dorești un produs hidroizolant care să îți asigure o etanșeitate de 100%, chiar și în cele mai greu accesibile locuri, optează pentru membrana lichidă. Ea este lichidă în starea sa naturală și se aplică prin turnare. Acest produs este excelent mai ales în situația în care ai un acoperiș cu foarte multe colțuri. În loc să decupezi membrana bituminoasă, de exemplu, poți să te orientezi către cea lichidă.

Beton cauciucat

Betonul cauciucat se numără, de asemenea, printre materialele hidroizolante pe care le găsești pe piață astăzi. Chiar dacă, în general, acest produs se folosește pentru clădiri cu destinație comercială, pentru realizarea bordurilor ori a parcărilor, îl poți utiliza și pentru locuința personală. Despre betonul cauciucat mai este bine să știi că ajută la reducerea crăpăturilor, dar și la reducerea zgomotului și a hidroplanării.

Dacă ai nevoie de un material hidroizolant de calitate, Milucon.ro îți stă mereu la dispoziție! Online găsești produse de top, cu o durată de viață ridicată. Acestea te ajută la degivrare rampa auto: https://www.milucon.ro/degivrare-incalzire-in-pardoseala/, dar și la protejarea imobilelor de infiltrațiile de apă. Cât despre montaj, recomandat este să îl lași în sema unor experți în domeniu, care dispun de experiența necesară pentru a aplica hidroizolația cât mai simplu cu putință.

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049