Schimbarea anvelopelor mașinii este un aspect important al întreținerii de rutină pe care fiecare șofer trebuie să o facă.

Anvelopele pe care le alegeți au un impact asupra manevrabilității mașinii dumneavoastră, a vitezei cu care puteți conduce și a situațiilor în care puteți conduce mașina, mai ales în sezonul acesta unde devine din ce în ce mai grea alegerea unei anvelope de vară.

Dar, cel mai important, acestea au un impact asupra siguranței vehiculului dumneavoastră. Nu există o singură soluție în ceea ce privește alegerea anvelopelor pentru mașina dumneavoastră, ci este unică în funcție de abilitățile dumneavoastră de conducere. Utilizând acești 4 factori, puteți alege ce anvelope sunt cele mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

Lățimea anvelopei

Primele trei cifre de pe eticheta anvelopei indică lățimea anvelopei dumneavoastră. O anvelopă 195/65 R15 V, de exemplu, are o lățime de 195 mm. Amploarea anvelopei afectează aderența, deoarece o anvelopă mai lată are o mai mare suprafață de contact cu drumul, ceea ce este benefic pe drumuri ploioase. Deși o anvelopă mai îngustă oferă mai puțină aderență, suprafața de contact mai îngustă reduce zgomotul în timpul condusului. Depinde de dvs. dacă doriți performanță în orice vreme sau confort la rulare.

Flancul anvelopei

Designul anvelopei este o altă componentă care este strâns legată de lățimea anvelopei. Aceasta reprezintă grosimea peretelui lateral exprimată ca procent din lățimea anvelopei. Profilul anvelopei dumneavoastră poate fi găsit și pe etichetă. Înăltimea flancurilor anvelopei dvs. reprezinta 65% din lățimea acesteia, dacă pe eticheta anvelopei scrie 195/65 R15 V. Un profil ridicat (peste 65%) oferă mai multă protecție, permițând o călătorie mai confortabilă și o durată de viață mai lungă a roților. Pe de altă parte, pereții laterali mai mici ai unei anvelope cu profil redus sunt considerați mai arătoși și oferă capacități de manevrare superioare.

Diametrul pneurilor

Este esențial să achiziționați cauciucuri care au dimensiunea potrivită pentru autoturismul dvs. din considerente de siguranță. Anvelopele care nu se potrivesc corect ar putea pune o presiune suplimentară pe jantă sau chiar să se desprindă în timpul conducerii, ceea ce ar putea duce la un accident. Cele două numere de pe inscripția cauciucului dvs. care se află după litera „R” indică diametrul anvelopei, in exemplul nostru este 15 inch.

Garanția de la producător

De obicei, anvelopele sunt acoperite de o garanție a producătorului. Cu toate acestea, garanțiile pentru anvelope sunt adesea destul de limitate, cu o listă largă de defecte care nu sunt acoperite. Diferite companii oferă garanții pentru diferite perioade de timp. Luați în considerare garanția atunci când vă alegeți marca de anvelope, astfel încât să puteți selecta o marcă care oferă o acoperire adecvată.

Alegerea unei anvelope potrivite poate fi o alegere grea chiar și pentru cunoscători, dar pentru asta există experții de la Vadrexim care vă pot scăpa de această problemă.