Dacă sunteți în căutarea unei activități distractive care să vă reunească familia, nu căutați mai departe de a face dulciuri împreună. De la negrese la fursecuri și tot ce este între ele, coacerea este o modalitate excelentă de a petrece timp cu cei dragi în timp ce faceți ceva delicios. Este de asemenea o modalitate excelentă pentru familii de a crea amintiri. Fie că faceți bomboane, prăjituri sau negrese, există o mulțime de moduri de a vă distra cu copiii în bucătărie.

Iată câteva sfaturi pentru a face dulciuri cu familia ta:

  1. Alegeți o rețetă care va fi distractivă pentru copii! Puteți găsi rețete online sau în cărți de bucate.
  2. Asigurați-vă că aveți toate ingredientele pregătite înainte de a începe să gătiți, astfel încât să nu vă distrageți atenția de la ceea ce faceți, fiind nevoiți să alergați să cumpărați altceva în ultimul moment.
  3. Dacă este posibil, lăsați copiii să vă ajute la măsurarea ingredientelor și la amestecarea lucrurilor! Acest lucru îi va face să se simtă ca și cum ar face parte din proces și îi va ajuta să învețe despre cum se îmbină lucrurile atunci când gătesc mese delicioase acasă!
  4. Lăsați-i să-și decoreze propria brioșă sau prăjitură folosind culori de glazură, stropiri sau chiar scobitori! Dacă vă îngrijorează mizeria, puneți mai întâi niște hârtie cerată, astfel încât să puteți șterge cu ușurință orice vărsare sau scurgere.
  5. Încearcați să nu vă grăbiți în timpul procesului – chiar dacă durează mai mult decât vă așteptați, merită să vă faceți timp cu familia pentru ca toată lumea să se bucure împreună de bunătățile lor odată terminate!
  6. Dacă există copii care nu sunt încă suficient de mari pentru a folosi singuri ustensile și unelte adevărate, luați în considerare posibilitatea de a-i lăsa să vă ajute făcând lucruri precum amestecarea aluatului sau turnarea ingredientelor în boluri – lucruri pe care le pot face în siguranță, fără riscul de a se răni sau de a face prea multă mizerie!
  7. Stabiliți stații astfel încât fiecare să aibă propriul loc în bucătărie și să se simtă confortabil lucrând acolo, fără să se încurce unii pe alții (sau să folosească consumabilele altcuiva).

Nu numai că această activitate vă va aduce mai aproape, dar vă va oferi, de asemenea, o oportunitate de a vă învăța copiii câteva abilități valoroase – cum ar fi răbdarea și persistența – în timp ce creați ceva delicios!

Aduceți spiritul sărbătorilor în casă

Puteți împreună să recreați atmosfera caldă și plăcută de sarbători în orice sezon, prin coacerea unor dulciuri pe care le pregătiți în mod special doar cu acea ocazie.

Prăjiturile decorate cu zahăr sunt o variantă pe gustul copiilor și vin în toate formele, mărimile și culorile. Sunt făcute cu ciocolată sau cremă, dar le puteți face și cu aromă de fructe. Cele mai comune forme pentru aceste prăjituri sunt cele rotunde, pătrate și dreptunghiulare. Sau dacă doriți să fiți creativi le puteți coace în formă de inimă și alte forme care se potrivesc cu zilele de naștere populare sau cu alte ocazii, cum ar fi Crăciunul sau Paștele.

Dacă la acest eveniment participă copii mai mari puteți chiar încerca să coaceți un delicios cozonac tradițional cu nucă, cacao și rahat. În acest mod veți aduce magia sărbătorilor în casă chiar dacă afară este cald.