Istoricii au tendinţa să creadă că prima pisică a fost domesticită în Egiptul Antic, pentru că au descoperit reprezentări ale pisicilor domestice vechi de 3600 de ani. Adevărul ar fi că pisicile au fost domesticite în Cipru şi Orientul Apropiat.
Astăzi, pisica apare în majoritatea reclamelor de pe internet sau de la TV, semn că este un animal simpatizat de oameni şi care atrage audienţa sau cumparători pentru diverse produse.
Este greu totuşi să ne decidem ce animal de companie să alegem atunci când dorim unul. Punem de regulă în balanţă celelalte animale şi pisica. Pisica se spală singură, se curăţă singură, se plimbă singură este independentă. Este un animal curat, care nu lasă în urmă mirosuri neplăcute în cazul în care nu avem timp să îi facem baie foarte des.  Acest animal  discret şi manierat, plin de răbdare şi calm, poate fi totuşi agitat numai în perioada împerecherii ori în cazul în care e ţinut captiv sau este maltratat.
Această felină de talie mică pe care am numit-o pisică este cu siguranţă alegerea optimă în cazul în care doriţi un animal de companie, dar care totodată să nu vă acapareze cu totul, aşa încât să fiţi nevoit să vă faceţi programul în funcţie de nevoile lui. Prezenţa unei pisici în casă restabileşte armonia, echilibrul, liniştea. Prin felul ei de a fi, prin calmul ei, pisica îi poate reda stăpânului ei buna dispoziție.
Iată câteva probleme pe care pisica le rezolvă:

  • Dacă sunteţi singur şi prezenţa altei persoane acum vă este inoportună, atunci adoptarea unei pisici vă va aduce un avantaj atat dumneavoastră, cât şi pisicii. Împreună veţi scăpa de singurătate, având în vedere cât de afectivă şi lipicioasă este pisica.
  • Atunci când sunteţi nervos sau aveţi sentimente negative, s-a demonstrat că, dacă mângâiaţi pisica, aceasta vă va transmite liniştea ei.
  • Tristeţea şi pesimismul dispar dacă auzim pisica torcând. Acest tors al pisicii o vindecă şi pe ea atunci când se îmbolnăveşte sau îi alină durerile în timpul naşterii.
  •  Prezenţa unei pisici în casa dumneavoastră vă poate scăpa de depresie, aceasta prin gingăşia ei vă captează atenţia şi vă face să uitaţi de probleme.
  • Persoanele care suferă de boli incurabile îşi pot găsi liniştea ocupându-se de pisică. Astfel, devin mai relaxaţi, mai atenţi la nevoile ei decât la boala lor.
  • Pisica te poate înveseli, mai ales dacă te joci cu lanterna într-o cameră cu lumina stinsă, ea este un generator de bună dispoziţie.

De ce să alegem ca animal de companie pisica? Aşteptăm să ne împărtăşiţi părerile dumneavoastră!