Parodontoza este o infecție la nivelul spațiului înconjurător al dinților și este una dintre cele mai grave afecțiuni ale cavității bucale. Dinții sunt menținuți în poziție de către gingie, os și de un ligament parodontal, cu rol de amortizor, aceste țesuturi formând parodonțiul.

Parodoțiul este afectat atunci când bacteriile pătrund în spațiul periodontal, iar această afecțiune, atunci când este netratată, duce la pierderea dinților. Descoperă, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre tratamente parodontoza FamilyDent!

Tratamente parodontoza

Tratamentele aplicate în această afecțiune diferă în funcție de stadiul afecțiunii și este complex. Este bine să știi că ai posibilitatea de a opta, dacă afecțiunea nu este prea avansată, la tratamente minim invazive. În tratarea parodontozei, se efectuează următoarele proceduri:

  • Tratament parodontoză prin detartraj – acest tip de tratament presupune curățarea în mod profecional al dinților, procedeu prin care se elimină depunerile de tartru care afectează parodonțiul. În situația debutului bolii, înainte ca gingivita să se transforme în parodontită, acest tratament este ideal;
  • Antibioticoterapia – antibiotice pot fi aplicate pe cale sistemică sau local, la joncțiunea gingiei cu dintele. Antibioticele penetrează nivelul pungii parodontale și atacă bacteriile. Acest tratemtn este recomandat în cazul pardontitei agresive, acute și a celei regractare;
  • Debridare și decontabinare cu vectorparo – Vectorul Paro utilizează ultrasunete pentru eliminarea depunerilor de tartru și placă și este deosebit de eficient pentru depunerile aflate sub gingie, fără a fi necesară apelarea la metode chirurgicale;
  • Aplicarea tehnicii Plasmoliftng ca terapie regenerativă accelerată – Plasmolifting-ul presupune stimarea procesului de construire a țesutului prin injectarea de plasmă trombocitară obținută chiar din sângere pacientului;
  • Tratament multidisciplinar, in cazuri complexe – În cazul parodonțitei severe se impune aplicarea unui tratament multidisciplinar. Așadar, pe lângă tehnicile minim invazive, în această situație se pot folosi tehnici parodontale, protetice sau chirurgicale, astfel încât pacientului să i se reinstaureze sănătatea orală.

Care sunt stadiile bolii paradontale?

Parodontoza debutează  cu gingivita, iar odată cu evoluția afecțiunii, aceasta se transformă în parodontită. Boala debutează cu inflamarea gingiilor, după cum îți poți da seama și din denumire, gingivită. Gingiile devin moi, iar culoarea roz pal devine roșu violaceu. Parodontita și parodontita avansată reprezintă forme severe ale acestei boli, moment în care tartrul și bacteriile distrug ligamentul sau chiar osul și apar pungile paradontale. Este foarte importantă tratarea acestei afecțiuni, deoarece, în lipsa unui tratament corespunzător, se poate ajunge chiar la pierderea dinților. Controlul periodic la medicul stomatolog te poate scuti de neplăceri imense, iar în cazul apariției bolii, descoperirea acesteia în fază incipientă este deosebit de importantă. Așadar, nu uita să vizitezi stomatologul în mod regulat, pentru controale de rutină.

Apelează la medicul specialist

Alege să ai grijă de sănătatea ta dentară și mergi periodic la medicul stomatolog, astfel încât să se descopere timpuriu orice afecțiune dentară și să poată fi tratată cu ușurință, fără complicații. Fie că vorbim despre o simplă carie, ori despre parodontoză, orice afecțiune descoperită timpuriu se tratează mai ușor, cu șanse semificativ mai mari de vindecare și fără apariția unor posibile complicații. Alege să ai grijă de sănătatea ta dentară și optează pentru un medic în care să ai încredere!

Online, pe FamilyDent.ro ai posibilitatea de a face cunoștință cu o clinică în care personalul își desfășoară activitatea în cele mai bune condiții și la cele mai înalte standarde. Fie că ai nevoie de un tratament pentru pardodontoză, te confrunți cu vreo carie, ai nevoie de un aparat dentar ori ești interesatde un implant dentar aici ai posibilitatea de a te bucura de cele mai bune servicii!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0312297087