Când vine vorba de geanta perfectă pentru ținutele de zi cu zi, majoritatea femeilor ar prefera o combinație între modă, confort și caracter practic. Pentru că geanta îndeplinește o multitudine de funcții, cu atât mai mult trebuie să acordăm o atenție sporită mai multor detalii atunci când pornim la o vânătoare de genți.

Iată, în rândurile care urmează, 5 sfaturi utile care vă pot asista în achiziționarea genții perfecte:

Calitatea materialului

Încă de la început, trebuie să vă decideți dacă doriți o geantă de piele naturală sau o geantă fabricată dintr-un înlocuitor de piele. Foarte multe femei se opun purtării unei genți din piele naturală, deoarece implică agresiune față de animale. Pe de altă parte, multe femei se opun genților din piele sintetică, deoarece acestea contribuie la deșeurile plastice și nu sunt la fel de durabile. Cert este că, în prezent, gama de genți de damă este deosebit de cuprinzătoare și puteți alege o geantă care să corespundă principiilor personale. Totuși, trebuie să aveți în vedere că pielea naturală este un material destul de greu, așa că geanta în sine, fără să depozitați nimic în ea, va fi grea. Luați acest aspect în considerare dacă mergeți mult pe jos.

Scopul genții de mână

Atunci când vă achiziționați o nouă geantă, ar trebui să vă luați în considerare stilul personal de viață, asta însemnând să vă gândiți ce anume veți depozita în geantă, dacă mergeți cu mașina sau mai mult pe jos, dacă folosiți transportul public, dacă ieșiți des la cumpărături, și așa mai departe. De exemplu, dacă faceți cumpărături zilnice, probabil veți fi foarte avantajată dacă veți opta pentru un model de geantă de umăr, care să vă lase mâinile libere pentru a face cumpărături sau pentru a vă ține copilul de mână. Dacă lucrați la un birou sau într-o corporație, poate fi o idee bună să optați pentru o geantă office, de înaltă calitate, în care puteți depozita laptopul și documentele de lucru, pe lângă obiectele personale.

Forma și dimensiunea genții de mână

Indiferent de tendințele actuale, majoritatea femeilor preferă o geantă de mână compatibilă atât cu forma corpului, cât și cu stilul lor personal de modă. Dacă preferați ținute de zi cu zi formale, atunci veți avea nevoie de o geantă structurată, de bună calitate. Dacă mai degrabă preferați stilul casual, atunci puteți opta pentru o geantă de mână nestructurată, cu ornamente decorative atrăgătoare. La rândul lor, femeile scunde ar trebui să evite gențile supradimensionate pentru a nu obține un aspect disproporționat. Din același motiv, femeile înalte nu ar trebui să poarte genți mici.

Compartimentele sunt esențiale

Pentru multe femei, compartimentele reprezintă cea mai importantă componentă care le dictează decizia în alegerea unei noi genți. O geantă prevăzută cu cât mai multe compartimente separate vă permite să vă depozitați în ordine lucrurile personale, asta însemnând că veți găsi mai rapid orice articol de care aveți nevoie fără să fiți nevoită să aruncați pe masă tot ceea ce aveți în geantă în speranța de a vă găsi cheile de la mașină.

Culoarea ideală pentru geanta de mână

Negrul este o alegere sigură și veți ști că se va potrivi întotdeauna cu piesele vestimentare pe care le purtați. Dar dacă purtați anumite culori în mod frecvent, atunci îndrăzniți să vă achiziționați o geantă într-o altă culoare. De exemplu, dacă preferați nuanțe pământii precum portocaliu, maro, bej, crem, taupe, roșu închis sau coniac – toate aceste nuanțe for ieși în evidență dacă veți opta pentru o geantă de culoarea vinului.