Corpurile noastre sunt incredibile și fac tot posibilul să se adapteze pe măsură ce îmbătrânim. Dar atunci când suntem tineri, corpurile noastre sunt cele mai eficiente – sunt în formă și puternice, pot repara rapid daunele, se vindecă atât de bine încât, atunci când suntem tineri, abia dacă putem observa efectele îmbătrânirii.

Pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre se adaptează mai greu și se vindecă la fel ca atunci când eram tineri. Efectele îmbătrânirii devin mai vizibile. Acesta este motivul pentru care este crucial să ne facem controale medicale anuale în Centrul Medical Avanta, de exemplu, după vârsta de 30 de ani – și este ceva ce toată lumea știe, dar nimeni nu face.

Pentru a vă menține sănătoasă și fericită în anii de aur, trebuie să începeți să aveți grijă de dvs. încă de acum. Deși poate părea înfricoșător sau inconfortabil să mergi la o scanare completă a corpului în fiecare an, acest lucru va face o diferență uriașă în calitatea vieții tale pe măsură ce îmbătrânești.

Controale de rutină anuale

Controlul va include un examen mamar, precum și examinări pelviene și rectale. În plus, veți primi un test HPV și un test Papanicolau.

Sănătatea femeilor este un subiect adesea neglijat, așa că este important ca femeile de peste 30 de ani să se asigure că profită de oportunitatea de a-și face un control medical anual.

Controalele includ teste complete de sănătate, inclusiv: tensiunea arterială, nivelul de diabet, nivelul de colesterol, evaluarea riscului de boli de inimă și evaluarea generală a stilului de viață. De asemenea, medicul vă va putea oferi sfaturi cu privire la orice aspect al stilului dumneavoastră de viață care ar putea fi îmbunătățit pentru o mai bună bunăstare generală.

Dacă aveți peste 30 de ani și nu ați profitat încă de această oportunitate de a vă asigura propria sănătate, sau dacă cunoașteți pe cineva care nu a făcut-o, vă rugăm să îl îndemnați să o facă! La urma urmei, așa cum spune proverbul: dacă nu avem grijă de noi înșine, nu putem avea grijă de nimeni altcineva!

Femeile cu vârsta de peste 30 de ani trebuie să se supună unor controale medicale anuale

Este un adevăr pe care îl știm cu toții, dar la care niciunul dintre noi nu se gândește suficient: îmbătrânirea este inevitabilă.

Din momentul în care ajung la vârsta adultă, femeilor li se spune deseori că trebuie să facă un control medical anual, inclusiv un examen pelvian și un test Papanicolau sau un frotiu Papanicolau. Acesta este un test care este utilizat de peste 60 de ani pentru a depista modificările de la nivelul colului uterin care pot duce la apariția cancerului de col uterin.

Se recomandă ca testul Papanicolau să fie făcut o dată pe an, împreună cu un examen pelvian. Dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în măsură să îl faceți în fiecare an? Este important de știut: cât de des ar trebui să faci un test Papanicolau după vârsta de 30 de ani?

Există două tipuri principale de frotiuri Papanicolau de rutină: unul care se face anual (cunoscut și sub numele de frotiu Papanicolau obișnuit) și un alt tip de test de screening numit test HPV. Un test Papanicolau poate fi efectuat, de asemenea, în cazul în care există un motiv pentru a suspecta că ceva ar putea fi în neregulă cu cervixul dumneavoastră.