Masca neagra de la Pilaten și uimitoarea strategie de marketing a acestui produs-minune pentru îndepărtarea punctelor negre. Funcționează sau nu?

Salutare! Cine nu a auzit de vestita masca neagra împotriva punctelor negre? Cine nu a văzut acele filmulețe uimitoare în care se reflectă puterile miraculoase ale acestui produs? Mai sunt și situațiile tragic-comice, când protagonistele își întind această masca neagra pe toată fața și se schimonosesc de durere când trag de ea. Întrebarea este: chiar funcționează acest produs sau este doar o strategie de marketing reușită?

Am cumpărat și eu în urmă cu MULT timp câteva pliculețe din acest produs-minune. Deși tratamentul cu Roaccutane a avut un rezultat pozitiv pentru mine, nu a avut nici un efect asupra punctelor negre. Puncte negre care se las țanțoșe admirate unde altundeva dacă nu pe mândrețea mea de nas. Care, fie vorba între noi, nu are nevoie de nici un efort să fie băgat în seamă.

Review masca neagra

Ambalaj: produsul pe care îl am eu este sub formă de mostră, cel mai probabil. Este într-un pliculeț din plastic negru, cu aspect lucios. Am observat același produs și sub formă de tub, probabil varianta full-size.

 

Fața ambalajului găzduiește numele produsului “Black Head”, descrierea acestuia “Pore Strip” și brand’ul Pilaten. Mai regăsim și o înșiruire de caractere de origine asiatică, care habar nu am ce înseamnă.

 

Spatele ambalajului este la fel, o înșiruire de caractere asiatice. Descifrabil pentru adepții alfabetului latin este codul de bare, brand’ul Pilaten și producătorul, Missha. Acum nu știu dacă este același brand care face și vestitele BB Cream’uri Missha. Mai este de asemenea vizibilă și o adresă undeva prin Hong Kong.

 

Textura: avem de-a face cu un produs negru. O textură lichido-cremoasă, destul de instabilă. După o anumită perioadă de timp, de la aplicare, produsul se transformă într-o chestie cauciucato-gelatinoaso-imposibilo-de-explicato.

Miros: masca neagra miroase puternic a alcool. Nu exagerez cu nimic când fac această afirmație.

 

Ingrediente: citind ambalajul produsului, nu înțeleg evident, nimic. Această mască ar putea să aibă toate chestiile dubioase din lume și nu mi-aș da seama ce și cum. Când am cumpărat produsul de pe un site din Olanda, mi-au trimis și un cartonaș unde sunt scrise ingredientele:

  • water: pentru că apa este prezentă peste tot.
  • polyvinylalcohol: un polimer sintetic solubil în apă.
  • glycerol: rudă cu vestita glicerină.
  • propyleenglycol: un agent de vâscozitate.
  • diazonium: o substanță care-mi este imposibil să o traduc în elenește.
  • imidazolidinylureum: conservant.
  • joodpropynylbutylcarbamaat: o substanță anti-ciuperci și un conservant cosmetic.
  • glycol: o substanță destul de toxică.

Cunoștințele mele de chimie dobândite în tinerețe nu m-au ajutat mai mult de atât. Pe Wikipedia însă, se găsesc informații foarte detaliate despre fiecare substanță menționată mai sus.

Cum am folosit masca neagra

Am încercat acest produs în toate modurile posibile, doar pe nas. Cu sau fără “deschiderea” în prealabil a porilor. Cu sau fără scrub înainte. Aplicată în strat subțire sau gros. Aplicată cu o pensulă sau cu degetul.

Orice aș fi încercat, NU A FUNCȚIONAT. Fie au fost zone în care nu s-a uscat deloc, fie au fost zone cu straturi prea subțiri, care nu se desprindeau. Mi-a tras foarte multe fire de păr/puf, atunci când am aplicat-o mai neglijent. Nu, nu mi-a scos absolut nici un punct negru. O consider unul dintre cele mai nefolositoare produse de îngrijire pe care l-am încercat vreodată.

Concluzie masca neagra

Nu neg faptul că această mască poate fi un succes pentru alte persoane. Dar sunt convinsă că acest produs a avut parte de o strategie de marketing de succes. Oriunde te uiți vezi poze/video’uri cu ditamai culturile de puncte negre scoase de această mască. Că adevărul este sau nu alterat și cum influiențează treaba asta decizia de a cumpăra acest produs… rămâne la latitudinea fiecăruia.

Nu am fost niciodată o persoană interesată de ingredientele produselor puse pe ten (call me ignorant). Citind succint pe Internet însă, cred că această mască nu este făcută din cele mai “alese” ingrediente. Nu am de gând să mai folosesc un produs de îngrijire/machiaj, ale cărui ingrediente nu sunt scrise cu caractere latine. De aceea nici nu am făcut poză cu produsul aplicat pe nas.

O altă chestie legată de acest produs: este vândut la supra-preț. Poți cumpăra de pe Aliexpress 10 pliculețe din acest produs la 2,35 dolari. Același preț îl are și tubul full-size. Pe un mare site din România, un tub de masca neagra ajunge la 50 lei (am să fiu dreaptă să punctez faptul că primești și trei prezervative, din ce-am văzut pe site). Aveți mare grijă la profitori/bișnițari. Acest produs nu merită să fie plătit sub nici o formă de 5-10 ori prețul cu care pleacă din Asia.

Ei bine gagici, acesta a fost review’ul măștii de față de la Pilaten. Eu nu recomand acest produs și categoric, nu-l voi recumpăra. Sunt curioasă însă, dacă voi ați încercat un astfel de produs și dacă a avut rezultate.

Vă urez o săptămână bună!