Atunci când dantura ta a avut de suferit datorită multiplelor cauze externe sau interne, poţi să te bucuri de soluţii inovatoare şi uşor de obţinut. Tehnologia din acest moment permite rezolvarea multor tipuri de afecţiuni, de aspecte ce ţin de sănătatea orală, de estetică şi funcţionalitate. Poţi avea nevoie să extragi o masea sau poţi dori să faci obturaţii de calitate, care să te ajute să mesteci mai corect.

Indiferent de ceea ce doreşti să obţii, poţi accesa site-ul clinicii DentoCare şi vei descoperi o multitudine de specialişti pregătiţi să te ajute să iei cele  mai bune decizii pentru tine. Implantul dentar este o soluţie perfectă pentru tine dacă doreşti să înlocuieşti un dinte care nu mai există. El practic este cel care te va ajuta să ai o dantură frumoasă şi complet funcţională. Poţi afla pret implant dentar dacă vii la un consult de specialitate şi primeşti un plan de tratament. Iată cum anume trebuie să îngrijeşti implantul dentar şi care sunt efectele nocive ale fumatului asupra acestuia:

Cum îngrijeşti implantul dentar înainte de a fi terminată întreaga procedură

Imediat ce ai făcut procedura de implant, trebuie să ai foarte mare grijă de locul care se vindecă. O să primeşti indicaţii de la medicul tău specialist. În primele minute, chiar în prima oră, ai nevoie de gheaţă, care o să reducă inflamaţia locală. Apoi, trebuie să ai o igienă corespunzătoare a zonei afectate. Urmează complet toate sfaturile specialistului pentru a te putea bucura de rezultatele aşteptate. Dacă fumezi, vindecarea poate avea loc mai greu sau poţi să dezvolţi o infecţie.

Sunt foarte importante controalele periodice la medicul tău specialist

Imediat după ce începi să te vindeci şi să poţi folosi implantul ca pe un dinte normal, ai nevoie să verifici starea acestuia la medicul tău dentist. Pentru acest lucru trebuie să faci controale periodice şi să primeşti indicaţiile necesare pentru a avea rezultatele dorite.

Igiena corespunzătoare poate să te ajute să ai dinţii perfecţi pentru foarte mult timp

Dacă vrei să ai cel mai bun implant şi să ştii cum anume să îl îngrijeşti, apelează la specialiştii clinicii DentoCare. O să primeşti informaţiile care te vor ajuta de fiecare dată. Trebuie să vii de 2 ori pe an la igienizări profesionale şi la control. Medicul o să verifice stadiul în care este implantul tău.

Fumatul poate favoriza apariţia şi dezvoltarea inflamaţiilor

Fumatul poate afecta în multiple moduri vindecarea sau modul în care arată dinţii tăi. Astfel, orice loc din cavitatea bucală care are o rană, poate fi afectat de fumat. Dacă extragi maseaua de minte sau dacă pui un implant, ai un spaţiu care are nevoie de îngrijire. De asemenea, fumatul îngălbeneşte dinţii şi afectează prin apariţia inflamaţiilor. Circulaţia sangvină este modificată datorită fumatului, iar acest lucru afectează mult atât vindecarea locului unde a fost pus prima dată implantul, cât şi dezvoltarea corespunzătoare în viitor. Fumatul este neindicat în orice tip de procedură ce implică vindecare a unor ţesuturi. Este bine să încetezi fumatul pentru perioada recuperării.