Totul e un paradis, frumos, totul perfect între voi doi și dintr-o dată fără un motiv se produce o ruptură. Te simți sfâșiată pe interior și îți vine să pleci și să nu te mai întorci în veci. Nu dispera, nu ești nici prima și nici ultima persoană care suferă din acest motiv. Nu trebuie să recurgi la nici un act care te-ar putea face să suferi în viitorul apropiat.

Primul lucru pe care l-ai putea face este să accepți situația. V-ați despărțit! Trebuie să privești înainte. Învață să gândești logic și să îți repeți! Nu a fost să fie! Sunt conștientă că ți-e greu oricui i-ar fi greu însă, nu trebuie să duci totul la extrem. Multe persoane, fete în general, apelează la mâncare atunci când au rupt orice legătură de persoana iubită. Nu trebuie să îți verși frustrările în mâncare. Vei ajunge să pui kilograme în plus, pe care, cu siguranță nu le vrei.

Iată câteva sugestii care să te ajute în perioadele dificile. În primul rând găsește-ți o ocupație care să îți încarce mintea. Dacă te detașezi puțin de problemele tale, te-ai întări și poate ai vedea cu alți ochi întreaga situație. Nu e bine să te moleșești și să cazi în depresie. Nu te-ar mai putea scoate nimeni din acea stare. Tu singur trebuie să te îmbărbătezi!

Să nu rămâi niciodată singur! Nu îți va face bine, te vei închide în tine și te voi consuma mult prea mult pe această temă. În perioadele dificile roagă-ți prietenii să îți fie alături. Organizați ieșiri în natură, orice te-ar putea  face să te desprinzi de trecut.

Dacă ai o rudă în alt oraș, județ sau chiar în altă țară apelează la ea. Schimbă decorul pentru o perioadă. Nu ai idee cât de mult te-ar putea ajuta lucru. Desprinde-te  de locul care ți-a creat suferință. Este foarte greu să stai în același loc și să dai peste amintiri, atunci treci în fața unei cafenele.

Poate acesta este cel mai greu pas. Scapă de amintirile care te țin în loc. Aruncă pozele care te fac să lăcrimezi! Nu îți fac bine. Dacă nu o vei face, nu vei putea trece niciodată peste despărțire. Dacă vrei să le păstrezi ca amintire ar fi bine să le ascunzi și să le revezi după o perioadă suficientă de timp pentru a nu te afecta.

Trebuie să încerci să cauți o altă persoană pentru tine, doar nu vei sta toată viața singur din cauza unei relații nereușite, nu? Nici acest pas nu va fi ușor, dimpotrivă, s-ar putea să îți fie mai greu decât îți imaginezi, dar cum altfel să treci mai departe dacă nu încerci. Dacă simți că încă nu este momentul pentru o nouă relație, așteaptă. Se spune că lucrurile bune vin celor care așteaptă.

Fiecare suntem speciali și merităm tot ce e mai bun. Nimeni nu va rămâne fără pereche. Nu uita că poate pentru lume ești o singură persoană, dar pentru o anumită persoană, ești întreaga lume.