Pentru a preveni orice tip de complicatie la nivelul urechilor, nasului si gatului, poti apela la Clinica ORL Bucuresti sector 4 ( Zone Medical Estet) si poti primi primele informatii legate de starea ta de sanatate si cum o poti mentine la un nivel cat mai bun. Pentru ca este mult mai greu sa tratezi decat sa iti iei primele masuri de siguranta, in urma unui singur consult poti afla daca ai o sensibilitate crescuta la nivelul unuia dintre organe sau este doar o senzatie trecatoare de disconfort.

ORL sau otorinolaringologia este ramura medicii care se ocupa cu investigatiile la nivelul urechii, nasului, gatului, cailor respiratorii superioare si al sinusurilor si a devenit in ultimele doua decenii un domeniu complet separat de medicina interna. Pentru ca exista multiple afectiuni la nivelul urechilor, nasului si gatului, fiecare dintre acestea prezinta diverse simptomatologii si necesita o atentie mai detaliata in partea unui medic specialist in ORL.

Exista o serie de simptome care indica necesitatea de a efectua un consult ORL. In primul rand, orice senzatie la nivelul sinusului maxilar, al dintilor de pe maxilarul superior sau la nivelul tamplelor, orice tip de durere in jurul ochilor si al fruntii poate indica declansarea unor afectiuni.

Anumiti pacienti care solicita un control ORL sector 4 prezinta umflaturi la nivelul fruntii si al pleoapei superioare, precum si la nivelul tesuturilor moi ale obrajilor. Alte tipuri de simptome care indica necesitatea unei vizite ORL sunt reprezentate de cele de febra, dureri de cap sau o stare generala de disconfort, iar un consult ORL impreuna cu alte investigatii la nivelul celorlalte organe poate oferi de asemenea mai multe indicii.

Uneori poate fi vorba de o simpla gripa care poate fi tratata de medicul de familie, alteori poate fi vorba de ceva mai serios si atunci se vor face investigatii suplimentare. Spre exemplu, daca prezinti simptome de tipul unei febre crescute de pana la 40 de grade Celsius, sangerari in nas, diverse eruptii sangeroase la nivelul pielii sau chiar si halucinatii, este clar ca urmatorul pas va fi consultarea unui medic de specialitate.

Cel mai adesea pacientii solicita un consult ORL sector 4 din cauza inflamarii amigdalelor si a polipilor. Chiar daca foarte multe persoane sufera de aceasta afectiune in copilarie, aceasta poate aparea si la perioada adulta, iar daca nu este tratata poate da nastere unor infectii cronice.

Chiar si pacientii care sforaie in somn sunt sfatuiti sa efectueze un consult de specialitate pentru ca unori spray-urile, benzile, consumul unor medicamente si anumite interventii chirurgicale pot afecta caile respiratorii. Chiar daca peste jumatate dintre pacienti sforaie ca urmare a unei pozitii de somn necorespunzatoare sau ca urmare a oboselii, exista si persoane care prezinta episoade de sforait nocturn datorita unor afectiunii ale organismului.

Un alt exemplu de afectiune care este tratata de specialitatea ORL este apneea in somn. Din pacate foarte multe persoane sufera de oprirea respiratiei in mod periodic in timpul somnului, iar aceasta afectiune poate fi tratata doar cu ajutorul unor medicamente si a unor aparate speciale utilizate de medicul ORL-ist. Anumite persoane prezinta o deviatie la nivelul septului nazal, caz in care peretele de pe mijlocul nasului este deviat spre lateral. Pentru a evita traumatismele nasului se apeleaza la o operatie de deviatie de sept, dupa discutarea in prealabil cu medicul specialist in ORL.

Daca ai nevoie de un control de specialitate la nivelul nasului, gatului sau al urechii, te asteptam la Clinica ORL sector 4. Dr. Mirela Turcu are foarte multa experienta in domeniu si iti va oferi toate informatiile de care de ai nevoie pentru a te simti din nou bine si a-ti recupera starea de sanatate.