Cu un aspect retro care ne aduce aminte de vacanţele petrecute la ţară, cănile din tablă emailată tind să fie din ce în ce mai mult apreciate, cafeaua servită într-o astfel de cană având un gust unic de amintiri şi nostalgii.

Cana de cafea

Consumul de cafea are rădăcini extrem de îndepărtate, evident influenţând şi momentul apariţiei recipientului de servire. Se pare că primele recipiente din care s-a băut cafeaua, erau realizate din lemn cioplit. Ulterior, au început să se realizeze vase din ceramică, acestea parcurgând un drum lung până la o formă plăcută şi uşor de manevrat. Nevoile omenirii au cerut soluţii, astfel că au luat naştere cănile din metal, fiind folosit bronzul, argintul, plumbul, chiar şi aurul.  Metalul este un bun conductor termic, astfel că pentru băuturile fierbinţi s-a inventat ceaşca din porţelan. Din acest traseu al recipientelor pentru servit cafeaua, cama din tablă s-a remarcat prin rezistenţa foarte ridicată, fiind adoptată în condiţiile vitrege de război. Astăzi, cani emailate tind să ne trezească nostalgii, alegându-le cu mare bucurie pentru a servi cafea, ceai, apă sau sucuri. Rezistente, cu un design retro extrem de atrăgător, aceste căni îşi găsesc rapid locul potrivit în bucătăria nostră,  pe raftul cu căni.

Cana potrivită vacanţelor

Dacă eşti amator de vacanţe în natură şi îţi place să pleci în drumeţii, atunci ştii  cât de important este să ai la îndemână tot ceea ce este necesar. Vesela din plastic s-a dovedit mult timp a fi preferată în astfel de contexte, însă rezistenţa şi siguranţa acestora este discutabilă, de asemenea gustul băuturii în recipiente de plastic nu este cel mai plăcut. Aşa s-a manifestat tendinţa de a procura pentru vacanţe şi drumeţii atât de plăcutele şi sigurele cani emailate, gata să îţi vină în ajutor atunci când ai nevoie să bei cafea, ceai sau apă. Gama de produse puse la dispoziţie pe piaţa de specialitate este extrem de amplă, astfel că poţi alege modelul potrivit ţie şi celor dragi ţie, realizând un set original şi îndrăzneţ de căni rezistente, practice şi frumoase cu un design retro.

Cana emailată în designul interior

O cana emailată va face parte parte din amenajarea interioară a bucătăriei tale, beneficiind de un design plăcut şi emblematic acestui tip de recipient. Poţi crea un set interesant de căni variate, fiecare membru al familiei stabilindu-şi modelul care îi place. Chiar mai mult, cana emailată o poţi folosi pentru a realiza câteva cadre interioare foarte originale. Un bucheţel din flori de câmp sau o mână de  ghioceii abia răsăriţi de sub zăpadă vor realiza o imagine foarte originală dacă vor fi puse într-o cană din tablă. Aspectul unic şi original va acorda mesei tale din bucătărie un aer retro foarte plăcut şi reconfortant, creând o atmosferă liniştită şi caldă. De asemenea, poţi crea un tablou unic, alegând să agăţi cani emailate pe un suport cu agăţători asimetrice, poziţionat pe peretele bucătăriei tale.